Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski z bryndzą"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę i podsmaż na patelni. Ziemniaki zetrzyj na tarce lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj sól i mąkę. Całość wymieszaj i wyrób gładkie ciasto. Połóż je na desce do krojenia.
Odrywaj po kawałku ciasta i wrzucaj do garnka na lekko gotującą się, osoloną wodę. Kluski wyławiaj gdy tylko wypłyną na powierzchnię. Jeszcze gorące wymieszaj z pokruszoną bryndzą i polej skwarkami z boczku.
Kluski posyp startym oscypkiem i podawaj z kubkiem kwaśnego mleka.Źródło: Na żywo