Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z domowym pesto"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Listki bazylii opłukać, wysuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. Orzeszki uprażyć na suchej patelni, parmezan zetrzeć. Wrzucić do blendera bazylię (kilka listków odłożyć do dekoracji, czosnek, orzeszki, utarty ser, zmiksować na gładką masę, dodać oliwę, sól oraz pieprz do smaku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Jest bardzo aromatyczny, więc wystarczy 1-2 łyżki sosu na porcję. Udekorować listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium