Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z jabłkiem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13990
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 31
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 196
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13990
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 31
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 196
Składniki
70 min • Porcja 103 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4-5 porcji
Mleko zagotowuję, dodaję ryż oraz rdzeń wanilii. Gotuję jeszcze ok. 50 minut na malutkim ogniu. Doprawiam dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżkami soku z cytryny.
Jabłka obieram, kroję w kostkę, dodaję pozostały cukier i sok z cytryny, skrapiam wodą. Przesmażam ok. 7 minut na patelni.
Z masy ryżowej formuję kluski za pomocą dwóch łyżek. Cynamon mieszam z bułką tartą i panieruję kluski. Frytuję je na rozgrzanym oleju, odsączam i podaję ze smażonymi jabłkami i miętą.Źródło: Kobieta i życie