Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z marmoladą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Mleko podgrzej. Dodaj drożdże, po 2 łyżki mąki i cukru, połącz. Odstaw do wyrośnięcia.
Jajka ubij z resztą cukru. Mąkę przesiej. Dodaj drożdże i jajka, stopione, ostudzone masło i sól, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj. Szklanką wytnij placki.
Na połowie ułóż marmoladę, przykryj ciastem, zlep. Gdy wyrosną, gotuj na parze 5-7 minut.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję:1,40 zł
Przepis przysłała Marta Tekla z GolasowicŹródło: Chwila dla Ciebie