Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka bardzo lubi kluski śląskie , więc ja staram się zawsze wzbogacić o coś nowego , ulepszyć smak klusek. Dzisiejsze są z dodatkiem prażonej cebuli.
miska, praska, garnek
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ugotowane ziemniaki ubij dokładnie tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę, przełóż do miski i dokładnie wyrównaj. Ciasto podziel na 4 części i 1/4 porcji ziemniaków wyjmij na talerz, a miejsce po ziemniakach wypełnij dodając mąką ziemniaczaną. Następnie dodaj wyjęte ziemniaki, jajko , wsyp łyżeczkę soli oraz prażoną cebulkę. Całość wymieszaj na jednolite, gładkie ciasto.
Ciasto na kluski śląskie gotowe.
Kluski gotowe do gotowania.
Kluski podczas gotowania.