Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Składniki
Poszadkowaną cebulę lekko rumienimy w niewielkiej ilości tłuszczu.
Do wyrobionej pulchnej masy dodajemy żółtka i obie mąki , po szczypcie soli i pieprzu. Ciasto powinno być jednolite i ścisłe.
Na gotującą się wodę z dodatkiem oleju, kładziemy najlepiej metalową łyżką, podłużne kluski.
Gotujemy trzy minuty i wyjmujemy cedzakową łyżką na wygrzany półmisek.
Podajemy polane tłuszczem.