Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10374
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 255
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10374
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 255
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć ,odcisnąć. Powstały sok odstawić by na dole osadził się krochmal. Sok delikatnie wylać ,pozostałą część dodać do ziemniaków. Wbić jajka ,wsypać mąkę ,doprawić solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać na wrzątek kluski kształtowane łyżką. Gotować ok. 3-4 min od wypłynięcia na wierzch. Wyciągać łyżką cedzakową. Podawać z boczkiem i cebulą. Na rozgrzaną patelnię wrzucić smalec ,kiedy się rozpuści dodać pokrojony w kostkę boczek. Po podsmażeniu boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,uprażyć. Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu.