Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z tartych surowych ziemniaków. Przywracają mi czasy dzieciństwa
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 38
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Kluski brudne jak u babci. Ścieramy maszynką albo na tarce o najmniejszych oczkach ziemniaki surowe. Odcedzamy pulpę z ziemniaków od wody. Płyn zostawiamy. Po paru minutach na dnie wody z pyr ostanie się skrobia ziemniaczana, która później dodajemy do naszej masy ziemniaczanej. 2 jajka, parę łyżek mąki pszennej. Sól i dużo pieprzu. Wszystko mieszu meszu. Na p) askim talerzy rozkładamy płasko masę pyrową. Na gotującą się wodę nakładamy łyżką zgrabne kluseczki. Od wypłynięcia czekamy z 3 minutki. Podajemy ze smażonymi skwarkami i cebulką