Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10706
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 24
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10706
Polecam.
Odsłon: 268
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 24
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 13
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać jajko, sól, przestudzone masło oraz drożdże wymieszane w ciepłym mleku z cukrem. Zagnieść elastyczne ciasto, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie ciasto przenieść na stolnicę posypaną mąką. Urywać po kawałku, rozpłaszczać , nałożyć powidło i zlepić. Gotować w garnku do gotowania na parze około 15 minut.