Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle marcepanowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Ugotowane ziemniaki obierz i zetrzyj na małych oczkach. Wymieszaj je z żółtkiem, masłem i solą, dodaj mąkę i zagnieć elastyczne ciasto. Zrób to szybko, ponieważ ciasto rzednie. Wymieszaj marcepan z pistacjami, zagnieć i powstałą masą obtocz truskawki.
Z ciasta ziemniaczanego uformuj wałeczek i pokrój go w plastry. Każdym plastrem owiń jedną truskawkę w marcepanie i uformuj knedliki. Gotuj w posolonej wodzie przez 7 minut. Wlej mleko do rondelka, dodaj proszek budyniowy z cukrem i mieszając gotuj 3 minuty. Polej knedliki sosem i posyp resztą pistacji.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: średni. Porcja 561 kcal.Źródło: TV14