Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle nadziewane mięsem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki zemleć z mąką, 1 jajkiem i szczyptą soli. Zagnieść ciasto, dodać natkę, wymieszać. Z ciasta zrobić spory wałek, pociąć w grube plastry, delikatnie rozpłaszczyć na placki.
Mięso i marchew pokroić drobno, przesmażyć na oleju, dodać roztarty czosnek, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na placki, sklejać knedle. Wrzucać na osolony wrzątek, wyławiać 5 minut po wypłynięciu. Polać zrumienioną na boczku cebulą.
To świetny sposób na zagospodarowanie resztek. Zrób te knedle, gdy zostaną ci ziemniaki i np. mięso i marchew z rosołu.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium