Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowałam knedle latem a dzięki zamrożonym owocom mogę je gotować cały rok
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 611
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 213
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 611
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 74
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 213
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 65
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, 2. ziemniaki podzielić na 4 części, jedną część odsunąć, miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną, dodać odłożone ziemniaki i jajko, ciasto dokładnie wyrobić, 3. z ciasta formować okrągłe lub podłużne knedle, do środka włożyć śliwkę, 4. kluski wkładać do osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu ok 5 min od wypłynięcia, 5. podawać polane jogurtem greckim, posypane cukrem i cynamonem, smacznego