Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z truskawkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8722
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 450
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8722
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 450
Składniki
Ziemniaki obierz i opłucz. Następnie gotuj w lekko posolonej wodzie, przez 20 minut. Odcedź i odstaw do wystudzenia. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj żółtka, łyżkę masła i mąkę. Wsyp odrobinę soli do smaku. Wyrób gładkie ciasto.
Odrywaj niewielkie porcje ciasta serowo-ziemniaczanego, formuj z nich placuszki. Na każdym połóż truskawkę i mocno zlep brzegi. Uformuj kule. Knedle włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj kilka minut, do momentu wypłynięcia. Wyjmij knedle łyżką cedzakową i przełóż na talerz.
Na patelni rozgrzej masło, polej nim knedle. Następnie posyp startą czekoladą i wiórkami kokosowymi. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Na żywo