Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mieciutkie i pyszne
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie, rozgniesc je i wystudzic. do zimnych ziemniakow dodac jajko i wyrobic reka. gdy masa bedzie jednolita, wsypywac powoli make, tyle, az ciasto przestanie kleic sie do rak (nie mzoe byc zbyt twarde).
z ciasta odrywac kawalki wielkosci malego jablka, rozgniesc w dloni na placek, nadziewac wisniami zmieszanym z cukrem, zakleic i formowac kule. gotowac w osolonej wodzie, po wyplynieciu na powierzchnie gotowac ok 3-4 min.
slodka bulka tarta: bulke wymieszac z olejem, podgrzac, kiedy zapach zacznie byc intensywny zestawic z gazu, wsypac 100g cukru, wymieszac. tak przygotowana bulka tarta posypac knedle.
smacznego :)