Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Następnie obrać i przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać zmielony ser, mąkę, jajka i szczyptę soli.
Szybko zagnieć gładkie ciasto. Śliwki umyć, osuszyć, starannie wypestkować, po czym włożyć na 5 minut do wrzątku, odcedź i dokładnie osączyć.
Nabierać po porcji ciasta, rozpłaszczać i układać na nim śliwkę, oblepiać ciastem formując knedle. Panierować w mące.
Knedle gotować w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić. Stopić masło, zrumienić bułkę tartą, polewać knedle, posypać cukrem waniliowym.
ok. 65 minut
W środek każdej śliwki można włożyć kawałek jabłka lub kilka rodzynek zmieszanych z orzechami włoskimi.Źródło: Twoje Imperium