Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze świeżymi morelami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 131
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 131
Składniki
Ze zmiksowanego sera, jajek, mąki i soli wyrabiamy gładkie ciasto. Umyte morele kroimy na połowy, pestki usuwamy. Ciasto przenosimy na stolnicę posypaną mąką, formujemy wałek, który kroimy na jednakowe części.
Z kawałków ciasta formujemy placuszki, na których umieszczamy połówki moreli, dokładnie zlepiamy w knedle. Wrzucamy do wrzątku i na wolnym ogniu gotujemy 10 minut.
Ugotowane kluski posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i polewamy roztopionym masłem. Dekorujemy według uznania.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 588 kcal. Białko:29 g/ Tłuszcz: 12 g/Węglowodany: 61 gŹródło: Rewia