Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla fanów mącznych potraw, jak również mięsnych.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Ziemniaki wyrobić z mąką, solą i jajami na ciasto,
Przygotować farsz: bułkę namoczyć, cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle (margarynie). Mięso zemleć z odciśniętą bułką i cebulą. Dodać śmietanę, jajo, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Z ciasta formować grube placuszki wielkości - połowy dłoni. Na środek kłaść po łyżeczce farszu i zlepiać brzegi nadając knedlom formę kulki.
Knedle gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, uważając aby wrzenie nie było zbyt gwałtowne. SMACZNEGO!