Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ziemniaczane z kaszanką i cebulą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w osolonym wrzątku w mundurkach, wystudzić, obrać, przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, zrumienić na łyżce oleju. Kaszankę obrać, pokroić w grube plastry, dorzucić do cebuli, podsmażyć.
Farsz wystudzić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Ziemniaki posolić, dodać jajka, mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Od ciasta odrywać porcje wielkości śliwki. W wilgotnych dłoniach rozpłaszczyć ciasto, na środku rozłożyć porcję farszu, zlepić brzegi, utoczyć kulę.
Gotowe knedle wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.
ok. 80 minut
Knedle najlepiej smakują polane tłuszczem z wytopionego przysmażonego boczku z cebulą. Do tego najlepsza kiszona kapusta!Źródło: Twoje Imperium