Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i syte ( ok. 100 kcal sztuka! )
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1964
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 115
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1964
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki na parze
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub potarkować
Do ziemniaków wbić jedno jajko i dosypać szklankę mąki
Wszystko wymieszać dokładnie cały czas dosypując mąkę
Gdy ciasto będzie miało stałą konsystencje i nie będzie się mocno lepić należy uformować wałek o szerokości ok 4 cm
Wałek pociąć na kawałki ok 5 cm i rozpłaszczyć lekko na "placuszki"
Do środka "placuszków" włożyć wydrylowaną śliwkę ( lekko naciętą nie rozkrojoną ) i uformować kulkę
Knedle ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane jogurtem z cukrem waniliowym.