Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek z kurczakiem i pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27481
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27481
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Jeśli mięso jest już upieczone, wystarczy je pokroić. Jeśli jest surowe, oczyść je i pokrój na średnie kawałki. Następnie włóż do miski, posól, oprósz pieprzem. Cebule, ogórki, pieczarki i papryki oczyść, po czym pokrój je na średniej wielkości kawałki.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron, po czym zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Następnie połóż na patelni warzywa oraz pieczarki i podsmaż, aż zmiękną. Dodaj musztardę, śmietanę oraz masło, dopraw do smaku, wymieszaj. Dołóż obsmażone wcześniej (lub upieczone i tylko pokrojone mięso), wymieszaj, podduś razem.
Danie podawaj np. z białym pieczywem, kaszą lub ryżem.Źródło: Świat kobiety