Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, pyszne
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Zgniecione ząbki czosnku lekko poddusić na oleju.
Na gorący olej wrzucić pokrojonąw cienkie plasterki cukinię (jeśli jest niewielka i młoda może być ze skórką). Dusić, aż cukinia będzie miękka. Lekko osolić, dodać pieprz.
Dodać śmietanę i dalej dusić do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby dosypać soli i pieprzu.
Ugotowany makaron kokardki wymieszać z sosem.