Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe knedle z serem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 63
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 136
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 755
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 667
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 63
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 136
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 755
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 667
Składniki
60 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Wiórki wsypuję do blendera i rozdrabniam. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodaję mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Wbijam jajko i dokładnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję nadzienie: do miseczki wrzucam twaróg. Dodaję cukier wanilinowy, cukier drobny oraz żółtka. Wszystko mieszam, rozgniatając twaróg widelcem.
Ciasto dzielę na części. Na dłoni formuję niewielki placuszek, na środek kładę farsz i zawijam w kuleczkę. Gotuję w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.Źródło: Kobieta i życie