Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe naleśniki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Jajka ubij z cukrem i wlej mleczko kokosowe z puszki. Dodaj mąkę pszenną oraz kukurydzianą, dosyp sól i wiórki kokosowe. Zmiksuj.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż dość grube naleśniki.
Obrane jabłka pokrój w kostkę. Zasyp je cukrem, skrop sokiem z limonki i podsmaż na maśle.
Gotowe nadzienie rozłóż na naleśnikach. Zwiń w trójkąty.
Wierzch udekoruj bitą śmietaną i posyp wiórkami.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV