Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koktajl krabowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Przygotuj sos koktajlowy. W miseczce wymieszaj majonez z keczupem, koniakiem (ewentualnie wódką) oraz kilkoma kroplami tabasco. Dopraw go do smaku solą oraz, ewentualnie, pieprzem.
Mango umyj starannie, obierz ze skórki. Odkrój miąższ od pestki, pokrój go w kostkę. Liście sałaty opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym, porozrywaj palcami lub pokrój na niewielkie kawałki.
Owoc granatu umyj, rozkrój. Wydłub pesteczki z błonek. Wyszoruj starannie połówkę ogórka sałatkowego, pozostaw ze skórką, drobno posiekaj (jeśli chcesz, możesz go wcześniej obrać).
Paluszki krabowe wyjmij z foliowych osłonek i pokrój na kawałki. Umyj i osusz chili. Przekrój, usuń nasionka. Miąższ drobno posiekaj.
Do miseczki z sosem wrzuć mango, sałatę, pestki granatu, posiekany ogórek, paluszki krabowe oraz chili. Całość starannie wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem. Rozłóż do szklanek, udekoruj koperkiem.
czas ok. 20 min; porcja – 180 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety