Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kołacz drożdżowy z kaszą gryczaną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Ciasto: drożdże pokrusz do miski, posyp cukrem, dobrze utrzyj, aż zacznie powstawać płyn. Dodaj jogurt naturalny, jajko, sól, olej i mąkę. Krótko wyrób na elastyczne, jednolite ciasto. Rozwałkuj.
Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia, włóż ciasto, tworząc wysokie brzegi. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Masa serowa: kaszę gryczaną ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Biały ser, cukier, jajko i mąkę ziemniaczaną zmiksuj. Dodaj kaszę gryczaną i suszoną żurawinę, dokładnie wymieszaj.
Masę wyłóż na wyrośnięte ciasto, powierzchnię wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 50-55 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie