Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa chińszczyzna"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Jeśli mięso jest surowe, umyj je, pokrój w paski, oprósz lekko solą, pieprzem, curry oraz mąką. Obsmaż na oleju. Jeśli mięso jest upieczone, tylko je pokrój.
Oczyść warzywa, pokrój na kawałki (np. marchew, paprykę w słupki). Krótko podsmaż na oleju. Dodaj mięso i wymieszaj. Podlej bulionem, dopraw sosem sojowym, dorzuć posiekaną papryczkę chili i duś razem na wolnym ogniu przez parę minut.
Na koniec posyp sezamem i jeśli trzeba – ponownie dopraw. Serwuj np. z jaśminowym ryżem.Źródło: Świat kobiety