Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ogórka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, odstawić aż puści sok, osączyć. Por oczyścić, opłukać, pokroić w grube krążki. Paprykę przepołowić, oczyścić z nasion, opłukać, pokroić w cienkie paski. Szczypiorek drobno posiekać.
Sos: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą, włożyć do niewielkiej miseczki, polać oliwą i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.
Cytrynę przeciąć na pół, wycisnąć sok, wymieszać z miodem oraz z oliwą z czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Do salaterki włożyć ogórka, pora i paprykę, polać przygotowanym sosem i wymieszać. Gotową sałatkę posypać szczypiorkiem i odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.