Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa włoska pizza"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie. Dolej do przesianej przez sito mąki. Dodaj sól oraz cukier i wymieszaj razem z oliwą.
Ciasto dokładnie wyrób, po czym uformuj placek, rozpłaszcz go i rozciągnij na natłuszczonej blaszce do pizzy i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Około 1/3 szklanki przecieru pomidorowego wymieszaj z solą i ziołami prowansalskimi (możesz dodać odrobinę cukru i oliwy).
Posmaruj sosem wyrośnięte ciasto i posyp je startą na tarce mozzarellą. Na wierzchu rozłóż oczyszczone pokrojone w plastry pieczarki, pomidorki koktajlowe, salami i czarne oliwki.
Tak przygotowaną pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz około 20 minut.
Gotową potrawę możesz udekorować listkami bazylii.Źródło: Kurier TV