Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe pierogi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Szpinak rozmroź, marchew obierz, zmiksuj w blenderze. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, podziel na trzy części. Do pierwszej części dodaj szpinak, do drugiej marchew, a trzecią połącz z gorącym sokiem z buraka. Wyrabiaj, aż ciasto będzie elastyczne. Jeśli to konieczne, dodaj wodę.
Kurczaka, cebulę, ser, szczypiorek posiekaj. Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na niej wszystkie , przypraw, smaż 5 minut.
Rozwałkuj ciasto, wykrawaj, nadziewaj, formuj uszka, gotuj 5 minut.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień