Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe risotto z białym winem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę przetnij wzdłuż, usuń nasiona. Pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej z masłem.
Warzywa krótko podsmaż. Wsyp ryż, mieszając, smaż minutę. Do ryżu wlej wino, wymieszaj, poczekaj, aż wyparuje.
Na patelnię z ryżem wlej bulion. Szynkę i pomidory potnij w słupki i z groszkiem wrzuć na patelnię. Chwilę duś.
Wprost na patelnię grubo zetrzyj ser. Risotto wymieszaj z natką. Przypraw solą i świeżo mielonym pierzem.Źródło: Świat kobiety