Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe risotto z warzywami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Dobra propozycja na kolację, gdy masz trochę ugotowanego ryżu np. z obiadu. Cebulę obierz, posiekaj.
Dwie czerwone papryki przetnij wzdłuż, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej po łyżce oliwy i masła. Podsmaż cebulę i paprykę, dodaj 10 dag mrożonego groszku.
Kiedy warzywa zmiękną, wrzuć 6-8 pomidorów osączonych z oliwy i 20 dag szynki, pokrojonych w paseczki.
Dołóż ugotowany ryż, razem przesmaż, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, szczyptą kurkumy. W gorące risotto wmieszaj 40 dag grubo tartego żółtego sera (np. goudy), posyp natką.Źródło: Kobieta i życie