Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe roladki z makaronu"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Składniki
Marchewki umyj, obierz, pokrój w słupki. Por oczyść starannie pod bieżącą wodą, drobno posiekaj. Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Paprykę umyj, osusz, pozbaw nasion. Miąższ drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i krótko obsmaż. Dopraw do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż płaty lazanii i ugotuj al dente według przepisu. Wyjmij, osącz, układaj pojedynczo na blacie. Pozostaw do ostudzenia.
Na każdym płacie makaronu ułóż porcję przesmażonych warzyw. Zwiń roladki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż roladki. Posyp startym na tarce żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. na 10-15 minut. Wyjmij, każdą roladkę przekrój ukośnie na pół.
Czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.
Aby płaty lazanii nie posklejały się, wkładaj je do garnka po 3-4 sztuki.Źródło: Świat kobiety