Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z groszkiem cukrowym"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 30 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 6,20 zł
W sporej misce połącz olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, liście laurowe i pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj sok i skórkę z cytryny. Marynuj mięso pokrojone w kostkę przez co najmniej godzinę.
Umyj groszek cukrowy, zblanszuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Papryki oczyść i pokrój w kostkę (tak jak mięso).
Na namoczone 10 min w wodzie szpadki szaszłykowe (aby się nie spaliły) powbijaj mięso, paprykę i poskładane strączki groszku. Oprósz solą i pieprzem, skrop olejem. Upiecz na grillu lub w piekarniku albo usmaż na patelni grillowej, obracając.Źródło: Świat kobiety