Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy auszpik z kurczakiem i warzywami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso posyp przyprawą typu vegeta. Włóż do garnka, zalej wodą. Ugotuj do miękkości. Odcedź, wystudź. Marchewki obierz, pokrój w kosteczkę. Cukinię oczyść, potnij w cienkie słupki. Paprykę czerwoną oraz chili oczyść z pestek, pokrój w drobną kosteczkę.
Warzywa przypraw solą oraz pieprzem. Podlej wodą. Duś ok. 10 mi- nut. Miękkie jarzyny odcedź, wystudź, wymieszaj z natką. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając, wymieszaj z bulionem. Na spód podłużnej foremki nalej kilka łyżek galaretki. Zastudź. Potem nałóż warzywa i mięso. Zalej resztą galaretki. Schładzaj 4 godziny.Źródło: Tina