Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z dodatkiem warzyw zawsze wychodzi przepysznie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Filet umyć, naciąć pionowo i poziomo, doprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Pieczarki obrać, pokroić. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania wody. Paprykę umyć , pokroić w drobną kostkę. Pomidory przekroić na połowę. Jabłko pokroić w plastry. Krążki cukinii , przekroić na połowę.
W pionowe nacięcia włożyć w jedno pieczarki , w drugie paprykę. W poprzeczne ułożyć jabłka z żurawiną, suszone pomidory, krążki cukinii. Doprawić ziołami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Przygotowane filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym , wstawić i piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką.