Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wymyć sałatę pod bieżącą wodą,osączyć,rozdzielić liście. pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić. Jabłko obrać,usunąć gniazdo nasienne,pokroić i skropić sokiem cytrynowym,by nie ściemniało. Ogonki selerowe obrać z włókien,pokroić. Cykorię opłukać,rozdzielić liście,pozostawić je w całości. Rzodkiewki umyć,pokroić w plasterki.
Wyścielić salaterkę liśćmi cykorii. Włożyć sałatę i pozostałe składniki.
Tuż przed podaniem polać śmietaną przyprawioną octem,musztardą,solą i pieprzem.