Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura cytrusowa z whisky"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Składniki
1. Wlej do dużego garnka ok. 1/2 l wody. Wszystkie owoce dokładnie umyj oraz sparz. Skórkę z obranych pomarańczy i cytryn zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka. Z grejpfrutów usuń białą błonkę. Pokrój cytrusy w centrymetrową kostkę, a potem włóż do garnka.
Gotuj, aż owoce puszczą sok. Następnie dolej miód, wsyp 3/4 kg cukru i zamieszaj. Zmniejsz ogień do minimum i od czasu do czasu mieszaj, aż będą miękkie i odparuje woda, a konfitura będzie coraz słodsza.
Dodaj po godzinie przyprawy korzenne oraz whisky. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podgotuj.
Czas przygotowania: 1,5 godziny, dla 4 osób.
<strong>Magda i Adam Gendźwiłłowie www.crustanddust.blogspot.com</strong>Źródło: Olivia