Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura czekoladowo-wiśniowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
240 min • Słoiczek 200 kcal • Koszt słoiczka ok. 5 zł • Przepis na 2 słoiczki
Wiśnie myję i dryluję. Zasypuję cukrem, odstawiam na całą noc. Następnego dnia dodaję połamaną na kawałki czekoladę, kakao oraz nasiona z wanilii. Zagotowuję. Gotuję na małym ogniu ok. dwóch godzin. Odstawiam na całą noc.
Następnego dnia gotuję kolejne dwie godziny na małym ogniu, często mieszając. Konfiturę wiśniowo-cze koladową przekładam do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcam i odstawiam do góry dnem na całą noc.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Kobieta i życie