Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura z czarnego bzu"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Owoce umyj, osusz, oddziel je od gałązek, np. za pomocą widelca. Przełóż do garnka, dodaj napar z mięty, cukier oraz połowę soku z cytryny. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś dalej na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Mniej więcej w połowie duszenia dodaj resztę soku z cytryny i gotuj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję (wg uznania). Przełóż do wyparzonych suchych słoików i natychmiast szczelnie zamknij. Warto zapasteryzować.Źródło: Świat kobiety