Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura z porzeczek"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 137
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 289
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 137
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 289
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Składniki
Porzeczki oraz maliny przebierz, oczyść, umyj. Rozsyp na papierowym ręczniku. Poczekaj, aż owoce całkowicie wyschną.
Do szerokiego garnka wlej 2 szklanki wody, dodaj cukier. Ugotuj gęsty syrop. Wsyp do niego porzeczki, maliny oraz skórkę z pomarańczy. Zagotuj i wystudź.
Gotowanie i studzenie powtórz jeszcze dwa razy przez kolejne 2 dni. Następnie smaż masę owocową na małym ogniu jeszcze 30 minut, potrząsając co jakiś czas garnkiem.
Konfiturę odstaw na 24 godziny. Następnie przełóż do czystych słoików, szczelnie zakręć. Zapasteryzuj. Odstaw w ciemne i chłodne miejsce.Źródło: Naj