Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 161
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Obierz rabarbar i pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Zasyp cukrem i odstaw.
Przesmażaj owoce na niewielkim ogniu przez 30-40 minut, co chwilę mieszając. Odstaw do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Ziarenka kardamonu upraż na suchej patelni. Następnie rozgnieć je w moździerzu. Dodaj do rabarbaru i truskawek.
Konfiturę smaż do momentu, aż zacznie gęstnieć i gorącą nakładaj do czystych, wyparzonych i suchych słoików.Źródło: Takie jest życie