Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki z francuskiego ciasta"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Kapustę posiekaj. Dodaj przyprawy (bez jałowca). Zalej wodą. Gotuj 30 minut. W tym czasie cebule obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na oleju. Fasolę zmiksuj, dodaj do cebuli. Przypraw do smaku i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Kapustę zdejmij z ognia. Wyjmij listki laurowe. Dodaj cebulę z fasolowym musem. Przypraw jałowcem, solą oraz pieprzem. Obierz i posiekaj jajka na twardo, razem z orzechami dodaj je do kapusty.
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij po 8 dużych i mniejszych kółek. Na małych kółkach ułóż kopczyki z farszu. Przykryj większymi krążkami ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 25 minut w 200 st.Źródło: Tina