Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami wciąż szaro i buro, dlatego postanowiłam dodać trochę wiosennego akcentu do obiadu. Moja propozycja na zbliżającą się wielkimi krokami wiosnę to koperkowy łosoś smażony na masełku czosnkowym w połączeniu z soczystą surówką ze świeżych warzyw.
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Na początku przygotowujemy surówkę. Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę cukru brzozowego i koperku, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulkę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy i rwiemy sałatę na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa mieszamy z przygotowanym wcześniej sosem.
Pozbawiony skóry filet z łososia dzielimy na kawałki, które oprószamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz suszonym koperkiem. Tak przygotowaną rybę smażymy na masełku czosnkowym około 3 minut z każdej strony. Życzę smacznego! :)