Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa mojej babci. Zawsze gdy u niej gościłam były kopytka wg tego przepisu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 95
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 202
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 95
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 202
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy aż masa będzie jednolita. Następnie odkrawamy po kawałku formujemy wałek i odcinamy po ukosie nożem. Tak przygotowane kopytka wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli. Gotujemy d momentu wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.