Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z gotowanych ziemniaków bez dodatku jajek. Szybkie i proste wykonanie.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną.
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka.
Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Gotowe kopytka możemy smażyć lub podawać z okrasą. Smacznego !!!