Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1010
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1010
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na blasze i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut. Następnie zblędować i ostudzić. Pulpę dyniową wymieszać z mąką i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wbić jajko, doprawić do smaku. Ciast zagniatamy krótko, gotowe ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Z ciasta formujemy wałeczki i tniemy je jak kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie przez dwie minuty do wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w kostkę i podrumienić na tłuszczu, następnie okrasić kopytka i posypać natką pietruszki.