Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne kopytka urozmaicone grzybami tworzy niepowtarzalne danie obiadowe.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Grzyby namoczyć na 2 godziny , pokroić. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić namoczone grzyby i pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć, wystudzić, zblendować. Ziemniaki obrać , ugotować , wystudzić. Na stolnicę przecisnąć przez praskę ziemniaki, przesiać mąkę, dodać grzyby.
Wbić jajko, zagnieść ciasto. Podzielić na części, formować wałek i kroić kopytka.
W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać partiami kopytka , po wypłynięciu gotować 2 minuty. Przelać zimną wodą. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem , u mnie z serowym.