Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na inny sposób.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dokładnie utłuc. Następnie ostudzone ziemniaki połączyć z mąkami, przyprawami do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć na stolnicę posypaną mąką, pokroić na kawałki i rolować kopytka (końcówki bardziej). Ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu, gdy tylko wypłyną na powierzchnię , wyjąć łyżka cedzakową, przelać zimną wodą i osuszyć. Przed podaniem obsmażyć na maśle, posypać obficie posiekaną natką pietruszki, wymieszać na patelni i podawać.