Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone na rumiano kopytka, podane okraszone skwarkami z cebulą.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Okrasa: Boczek kroimy w kostkę, cebulę w pół plastry. Boczek smażymy na smalcu do zarumienienia się skwarek. Do zarumienionych skwarek dodajemy osoloną i popieprzoną cebulę i smażymy ją do lekkiego zarumienienia.
Wykonanie kopytek: Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki studzimy i przeciskamy przez praskę, rozkładamy równo w miseczce, dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyjmujemy na bok a puste miejsce wypełniamy mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
Z wyrobionego ciasta formujemy wałeczki i ukośnie wycinamy kopytka.
Kopytka wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Gotujemy do momentu wypłynięcia kopytek na wierzch.
Ugotowane kopytka wyjmujemy z wody, studzimy.
Ostudzone kopytka smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
Usmażone kopytka podajemy okraszone okrasą z boczku i cebuli, dekorujemy świeżą bazylią. Smacznego!!!