Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka smażone z dynią"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 326
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 326
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe dokładnie utłuc lub przecisnąć przez praskę i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać prze- sianą mąkę, roztrzepane jajka i szczyptę soli. Wyrobić dokładnie ciasto. Uformować wałeczek, kroić ukośnie. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku, odstawić do ostygnięcia.
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeśli lubisz orientalną kuchnię, warto gotowe szaszłyki przed smażeniem posypać gotową mieszanką curry.Źródło: Twoje Imperium